fbpx
სამზარეულორჩევები

სააღდგომო პასკა არაჟნით

კაცია და გუნება! ზოგს მძიმე და ნესტიანი ტრადიციული პასკა მოსწონს, ზოგს უფრო ფუმფულა. არაჟანზე დამზადებული სააღდგომო პასკა ძალიან ნაზი და ჰაეროვანია, რადგან დიდი რაოდენობით ცხიმოვან ინგრედიენტებს შეიცავს. სხვათა შორის, ამის წყალობით ის რამდენიმე დღის განმავლობაში ახალგამომცხვარივითაა. ცადეთ და თავად დარწმუნდებით!

საჭიროა:

500 მლ რძე; 700 გ შაქარი; 1.5 კგ ფქვილი; 11 გ მშრალი საფუარი; 350 გ კარაქი; 100 გ ერბო ან მარგარინი; 10 კვერცხი; 2 ს.კ. არაყი; 100 გ არაჟანი; 100 გ ქიშმიში; 1.5 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი; 1 ს.კ. ვანილიანი შაქარი; მწიკვი მარილი.

მომზადება:

  1. ხაში: გამთბარ რძეში ჩაყარეთ 350 გ შაქარი და საფუარი. კარგად აურიეთ და დადგით ხაში 15 წთ-ის განმავლობაში.
  2. კარაქი და ერბო გაადნეთ ცეცხლზე და გააცივეთ, შეურიეთ დაყენებულ ხაშს და დაუმატეთ არაყი, არაჟანი, მარილი, მზესუმზირის ზეთი და ვანილის შაქარი. მასა კარგად აურიეთ.
  3. ცომი: მიღებულ მასას დაუმატეთ ფქვილი  და მოზილეთ ელასტიკური ცომი. გააჩერეთ სითბოში 2 სთ. ცომს შემდგომ ზევიდან მოაყარეთ დარბილებული ქიშმიში და გააჩერეთ კიდევ 1 სთ.
  4. გადაიტანეთ ცომი ფორმებში, გადააფარეთ პირსახოცი და დატოვეთ ასაფუებლად 20 წთ. გამოაცხვეთ პასკა 180 გრადუსზე 40 წთ.

სოფო გურჯიშვილი

კომენტარები
თეგები

მსგავსი სიახლეები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
გაზიარება
Close