თევზი ბერძნულად

ეს რეცეპტი სადღესასწაულო მაგიდასაც და ყოველდღიურ მენიუსაც ერთნაირად დაამშვენებს, არც მომზადებაზე დაგეხარჯებათ ბევრი დრო.

საჭირო პროდუქტი: 500 გ თევზის ფილე, 2 ს/კ ლიმონის წვენი, 4 ს/კ ზეთი, 2 თავი ხახვი, 1 კბილი ნიორი, 2-3 პომიდორი (ან 2 ს/კ ტომატ-პასტა), 2 ს/კ უკურკო ზეთისხილი, 1 კონა მწვანილი, თეთრი პური შესაბრაწად, 2 ს/კ კარაქი, მარილი და პილპილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: 80-100-გრამიან ნაჭრებად დაჭრილ თევზს მოაპკურეთ ლიმონის წვენი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ზეთში შეწვით დაჭრილი ხახვი და ნიორი, გადმოიღეთ და დარჩენილ ცხიმში შებრაწეთ თევზის ნაჭრები, მზა თევზს მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი, მოაწყეთ მრგვლად დაჭრილი პომიდორი და მოაყარეთ დაჭრილი ზეთისხილი. დაბრაწეთ კარაქში პურის ნაჭრები და სუფრაზე თევზთან ერთად მიიტანეთ.

კომენტარები
Загрузка...