fbpx
სამზარეულორჩევები

სამეფო პასკა – რჩეული, თანაც საკმაოდ მარტივი რეცეპტი

საჭიროა:

1.5 კგ პურის ფქვილი; 8 კვერცხი; 300 მლ წყალი; 110 გ საფუარი; 500 გ შაქარი; 500 მლ რძე; 500 გ კარაქი; 100 გ დაშაქრული ხილი; 200 გ ნუში; ვანილის შაქარი; ჯავზი და ილი გემოვნებით;  ცოტაოდენი მარილი; 100 გ მანანის ბურღული.

მომზადება:

  1. თბილ წყალში გახსენით საფუარი, დაუმატეთ 1 ჩ.ჭ. ფქვილი, აურიეთ კარგად და აცალეთ ამოსვლა. შემდეგ გაათბეთ რძე და დაუმატეთ მასში დანარჩენი ფქვილი. შეურიეთ ერთმანეთს ორივე ნაზავი და დატოვეთ ცომი 15 წუთის განმავლობაში.
  2. კვერცხებს დაუმატეთ მწიკვი მარილი და ამოიყვანეთ მიქსერით ცოტა შაქართან ერთად. ეს მასა დაუმატეთ ცომს.
  3. ცომს დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და კარგად მოზილეთ. როდესაც ცომი ხელებს აღარ მიეკვრება, დააფარეთ ხელსახოცი და თბილ ადგილას დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში.
  4. ამოსულ ცომს დაუმატეთ ვანილი, დაფქული ილი, ჯავზი და დაშაქრული ხილი. ცომი ისევ ჩაზილეთ.
  5. პასკის ლითონის ფორმებს ცხიმი წაუსვით (ქაღალდის ფორმები უმჯობესია და ცხიმის წასმაც არ სჭირდება) და მანანის ბურღული მოაყარეთ. გაანაწილეთ მათში ცომი (ფორმის დაახლოებით ერთი მესამედი), დატოვეთ 30 წუთი.
  6. შედგით წინასწარ გახურებულ აერღუმელში180 გრადუსზე და აცხვეთ 40–60 წუთის განმავლობაში (ცხობის დრო დრო დამოკიდებულია ფორმების სიდიდეზე).

თუ დაინახავთ, რომ თავები ეწვება და ჯერ გამომცხვარი არ არის, ზემოდან დააფარეთ ფოლგის ფურცელი.

გამომცხვარი პასკები ზემოდან თქვენი გემოვნებით გააფორმეთ. შეგიძლიათ უბრალოდ შაქრის პუდრი მოაყაროთ, ან შავი ან თეთრი შოკოლადის გლაზური გადაასხათ.

კომენტარები
თეგები

მსგავსი სიახლეები

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
გაზიარება
Close