fbpx
სამზარეულორჩევები

სამეფო პასკა – რჩეული რეცეპტი

საჭიროა:

1.5 კგ პურის ფქვილი; 8 კვერცხი; 300 მლ წყალი; 110 გ საფუარი; 500 გ შაქარი; 500 მლ რძე; 500 გ კარაქი; 100 გ დაშაქრული ხილი; 200 გ ნუში; ვანილის შაქარი; ჯავზი და კარდამონი (ილი) გემოვნებით;  ცოტაოდენი მარილი; 100 გ მანანის ბურღული.

მომზადება:

  1. თბილ წყალში გახსენით საფუარი, დაამატეთ 1 ჩ.ჭ. ფქვილი, აურიეთ კარგად და აცალეთ ამოსვლა. შემდეგ გაათბეთ რძე და დაუმატეთ მასში დანარჩენი ფქვილი. შეურიეთ ერთმანეთს ორივე ნაზავი და დატოვეთ ცომი 15 წუთის განმავლობაში.
  2. კვერცხებს დაუმატეთ მწიკვი მარილი და ამოიყვანეთ მიქსერით ცოტა რაოდენობის შაქართან ერთად. ეს მასა დაუმატეთ ცომს.
  3. ცომს დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და კარგად მოზილეთ. როდესაც ცომი ხელებს აღარ მიეკვრება, დააფარეთ ხელსახოცი და თბილ ადგილას დატოვეთ1 საათის განმავლობაში.
  4. ამოსულ ცომს დაუმატეთ ვანილი, დაფქული ილი, ჯავზი და დაშაქრული ხილი. ცომი ისევ ჩაზილეთ.
  5. პასკის ლითონის ფორმებს ცხიმი წაუსვით (ქაღალდისას არ სჭირდება) და მანანის ბურღული მოაყარეთ. გაანაწილეთ მათში ცომი (ფორმის დაახლოებით ერთი მესამედი), დატოვეთ 30 წუთი.
  6. შედგით წინასწარ გახურებულ აერღუმელში180 გრადუსზე და აცხვეთ 40–60 წუთის განმავლობაში (ცხობის დრო დრო დამოკიდებულია ფორმების სიდიდეზე).

გააფორმეთ ზემოდან თქვენი გემოვნებით.

კომენტარები
თეგები

მსგავსი სიახლეები

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
გაზიარება
Close